post

Derde bekerfinale voor Apollo 8

Na een echte volleybalthriller heeft Apollo 8 zich voor de derde keer in de geschiedenis geplaatst voor de bekerfinale. In Borne was het team van Thijs en Bart Oosting in vijf sets te sterk voor Sudosa Desto.

Apollo 8 speelde in de halve finale tegen de nummer twee van de eredivisie Sudosa Desto uit Assen. In de eerste set leek er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht. Apollo 8 had weinig in te brengen en verloor in ruime cijfers (12-25). De Bornse ploeg rechtte de rug en kwam sterk terug. In een spannende tweede set ging de winst naar Apollo 8 (28-26). De derde set was het opnieuw close die gewonnen werd door de bezoekers (21-25). De thuisploeg toonde strijdlust die werd beloond. Met 25-22 werd de stand weer gelijk getrokken en was een vijfde set nodig voor de beslissing. In die vijfde set ging het gelijk op, maar daarna sloeg Apollo 8 op service van Marit Zander een gat. Dat werd niet meer weggegeven waardoor de winst naar Apollo 8 ging (15-12).

Tekst gaat verder onder de foto.

Hulp publiek

‘Na een slechte eerste set bleven we hard werken en er in geloven. Dat heeft ons geholpen om weer in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk heeft het publiek ons geholpen om de 5e set binnen te halen. Op naar Den Bosch’, reageert een blije Carlijn Koebrugge.

Prachtige overwinning

Ook trainer Thijs Oosting kan zijn geluk niet op. ‘We hebben een prachtige en zwaarbevochten overwinning geboekt op Sudosa Desto. De 1e eerste set werden we omver geblazen, binnen mum van tijd stonden we met 7-20 achter. Vanaf dat moment begonnen we iets beter te spelen. In set 2 kwamen we tot 13 gelijk mee, maar kwamen we daarna met 13-16 achter. De dubbele wissel pakte geweldig uit, met Sophie Meijer en Charlotte Haar in het veld pakten we 6 punten op rij. Ondanks dat Sudosa nog terugkwam en zelfs een setpoint kreeg, bleven we ons plan bij vlagen uitvoeren en wonnen we de ongekend spannende eindfase van set 2. De 3e set ging lang gelijk op, Assen was aan het eind van de set net wat scherper en kwam op 1-2 voorsprong. In de 4e set wisten we een voorsprong te pakken die we niet meer weg gaven. Set 5 was tot 6-7 stuivertje wisselen, met Marit Zander aan serve pakten we een 12-7 voorsprong en mede door twee harde klappen van Lotte van der Horst wisten we de loodzware wedstrijd te winnen en de finale van de beker te bereiken! Heel gaaf, hier werken we elke dag keihard voor. Het team heeft voor elke bal gevochten, we hebben iedereen nodig gehad en gaan de komende anderhalve maand net zo hard werken om op 2e paasdag hopelijk een goed resultaat neer te zetten tegen Zwolle.’

Finale op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag, 1 april, wordt de finale gespeeld tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. De wedstrijd wordt gespeeld in De Maaspoort in Den Bosch. Meer details over deze wedstrijd wordt later bekend.